Home O Zagrljaju podrške Rak dojke Događaji Media Kontakt Linkovi Sponzori
 
 


Zagrljaj podrske - Breast Friends
   
JADRANKA NUKIĆ

„ Moje prvo saznanje o karcinomu dojke bilo je kada sam imala 11 godina. Tada mi je umrla tetka. Tokom godina u mojoj porodici oboljelo je još pet žena, sve su danas žive i lijeće se.
Želim reći, da je strah od karcinoma veliki, te da mu treba posvetiti posebnu pažnju kako bi samo lijećenjebilo uspješnije.Jer to je moje lićno iskustvo.
Ja sigurno nebi uspješno provela 12 godina kvalitetnog života poslije opracije da nisam imala nesebićnu podršku moje porodice. Posebno želim istaći veoma značajnu podršku mojih prijatelja.
Sada sam spremna kroz udruženje oboljelih od karcinoma dojke pružati podršku ženama koje su tek na početku liječenja, a naročito inicirati sve žene na preventivnu borbu i rano otkrivanje raka dojke.“

JASNA ŽALICA

„ Plemenitost i dobrota žena bile su mi inspiracija za svaku ulogu, u isto vrijeme znam koliko smo aljkave i površne kada je u pitanje naše zdravlje, znam jer i ja sam takva. Samopregled jednom sedmično, ljekarski pregled jednom u šest mjeseci nisu veliki napor. Svijet bez majke, kćerke, sestre ili prijateljice postaje tužnije mjesto, usotalom svaka od nas je nečija inspiracija.“

 
 Jadranka Nukić/ Jasna Žalica
 Zagrljaj podrške

Roche je inicirao kampanju "Zagrljaj podrške". Saznajte više na www.roche.com