Home O Zagrljaju podrške Rak dojke Događaji Media Kontakt Linkovi Sponzori
 
 


Zagrljaj podrske - Breast Friends
Suzanne Wyman and Jerry Hall    

 

“Kada me je Jerry zamolila da se slikam s njom, bila sam oduševljena. Mi smo najbolje prijateljice, i obje smo bile Breast Friends drugim ženama tokom njihovog iskustva s rakom dojke, i činilo se prirodno da se pridružimo ovoj kampanji. Kada su mojoj prijateljici dijagnosticirali rak dojke, pokušala sam da joj budem podrška na različite načine. Povezala sam je sa drugim ženama koje su imale rak dojke, tako da je mogla da razgovara sa osobama koje su tačno znale kako se osjeća i kroz šta prolazi. Slušala sam je kad joj je bilo potrebno da o tome razgovara; nisam osuđivala nju i njene odluke, a to je nešto za što mi je rekla da mi je bila zahvalna. Podržala sam je i tako što je njena porodica mogla da se osloni na mene i razgovara sa mnom tokom tog perioda.”
(Suzanne je javna ličnost u Britaniji i SAD)

“Moja sestra blizankinja ima rak dojke, tako da znam koliko podrške žene trebaju. Kada me je moja sestra nazvala da mi kaže da ima rak dojke, jednostavno joj nisam vjerovala. Kao da sam odbijala da prihvatim istinu. Odmah sam imala osjećaj da treba da budem s njom, i odletjela sam u Texas. Zajedno s njom sam prošla kroz cijeli taj proces i pokušavala da je održim u pozitivnom raspoloženju. Svašta smo radile zajedno: gledale komedije, išle na masažu i čitale knjige. Htjela sam da joj odvratim pažnju, ali i da joj pomognem da se skoncentriše na svoje liječenje i oporavak. Sada već šest godina nema rak, zahvaljujući medicinskom timu koji joj je omogućio najbolje moguće liječenje, i njenoj porodici i prijateljima koji su joj pružili podršku.”
(Jerry je međunarodni model i zalagač u globalnoj kampanji protiv raka dojke)

 

'When Jerry asked me to be in her picture with her I was delighted. We are best friends, and have both been Breast Friends to others during their breast cancer experience, so it seemed natural to join this campaign. When my friend was diagnosed with breast cancer I tried to support her in many different ways.
I put her in touch with other women with breast cancer, so she was able to talk with people who knew exactly how she was feeling, and what she was going through. I listened when she needed to talk about it; I didn’t judge her or her decisions, which is one thing she told me she was grateful for. I also supported her by being someone her family could depend on, or talk to during that time.’
Suzanne is a public figure in the UK and USA

'My twin sister had breast cancer, so I know just how much support women need. When my sister phoned me to tell me she had breast cancer I just didn’t believe it. It’s almost like I went into some kind of denial. Immediately
I felt I had to be there, so I flew back to Texas. I went through the whole process with her, trying to help her stay positive.
We did all kinds of things together: watched comedies, got massages and read books.I wanted to distract her, but also to keep her focused on her treatment and getting better.
She has now been cancer-free for six years, thanks to her medical team who gave her access to the best treatments, and her family and friends who gave her support.’
Jerry is an international model and global breast cancer campaigner who now lives in the UK

 

 
Suzanne Wyman and Jerry Hall
Breast Friend
Roche je inicirao kampanju "Zagrljaj podrške". Saznajte više na www.roche.com