Home O Zagrljaju podrške Rak dojke Događaji Media Kontakt Linkovi Sponzori
 
 


Zagrljaj podrske - Breast Friends
10.10.2007
Beriz Belkić se susreo sa članicama Asocijacije udruženja za brigu o pacijenticama

 

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Beriz Belkić razgovarao je s predstavnicama Asocijacije udruženja za brigu o pacijenticama/pacijentima oboljelim od tumora dojke u BiH. Članice Asocijacije informirale su Belkića o kampanji Zagrljaj podrške, koja je počela 1. oktobra u cilju podizanja svijesti o karcionomu dojke, zloćudnoj bolesti koja pogađa veliki broj žena u BiH.

One su naglasile da žene oboljele od ove bolesti nemaju isti tretman u liječenju, tvrdeći da nije svejedno da li im je karcionom dojke dijagnosticiran u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru ili u nekom drugom bh. gradu. Istaknule su i problem dugog čekanja na specijalistički pregled, ponavljajući da je jedan od ciljeva pokrenute kampanje prikupljanje sredstava za nabavku dva pokretna mamografa.

Belkić je članicama Asocijacije obećao pomoć u smislu dodatnog animiranja članova Parlamentarne skupštine BiH, koji su pristali da, najvjerovatnije, već od sljedeće plaće izdvoje po 100 KM za nabavku spomenute medicinske opreme.Roche je inicirao kampanju "Zagrljaj podrške". Saznajte više na www.roche.com