Home O Zagrljaju podrške Rak dojke Događaji Media Kontakt Linkovi Sponzori
 
 


Zagrljaj podrske - Breast Friends
   

GORDANA RADONJIĆ

„ Zovem se Gordana Radonjić, rođena 1966.godine u Doboju. Sve do 2003. godine imala sam normalan život i dobro zdravlje, ali to nisam znala cijeniti kao što sada znam. Baš ta 2003. godina je promijenila moj život iz temelja. Saznavši da bolujem od najteže bolesti, osjećala sam da se cijeli svijet srušio na mene, sve moje želje, nade i snovi su nestali. Bolest je bila jedina stvar o kojoj sam razmišljala, kako ja tako i moja porodica. Život mi je bio povezan sa nizom poteškoća kroz koje sam prolazila tokom liječenja. Nažalost, kao zdrava žena ignorirala sam ovu bolest ne znajući ništa o njoj, jer sam bila needucirana.
Brzo sam prihvatila stvari kakve jesu, borila se i izborila sa ovom bolešću. Sada sam aktivno uključena u Udruženje žena bolesnih od raka dojke i dajem sve od sebe da pomognem svima da se ovakvi slučajevi dešavaju sve rijeđe. „Nisam na ovaj svijet stigla da bih bila poražena niti neuspjeh struji mojim venama. Istrajat ću sve do uspjeha“.

ŽELJKA ŽIGIĆ FRANJUŠIĆ

„ Moja sestra blizankinja se razboljela od karcinoma dojke. U najtežim trenucima njenog života bila sam joj najveća podrška. Njeno zdravstveno stanje mnogo je uticalo na moj život. Sama pomisao da ću izgubiti nekog najdražeg u životu za mene je bila strašna. Zahvaljujući ljekarima i njihovoj stručnosti, sretna sam danas sa svojom sestrom i što smo danas dio ove kampanje. Također pružam veliku podršku ovoj kampanji i upućujem veliki apel svim ženama svijeta:
„Čuvajte se i educirajte, ne dajte da Vas zahvati ova kobna bolest“.

 
 Gordana Radonjić/ Željka Žigić Franjušić
 Zagrljaj podrške

Roche je inicirao kampanju "Zagrljaj podrške". Saznajte više na www.roche.com