Home O Zagrljaju podrške Rak dojke Događaji Media Kontakt Linkovi Sponzori
 
 


Zagrljaj podrske - Breast Friends
   
NEDJELJKA KEVIĆ

„ Djetinjstvo, djevojaštvo, udaja i rađanje djece protekli su uobičajeno za vrijeme i prostor u kome živimo. Sve do proljeća 2002. godine kada dojke. Tuga, bijes, jad, samosažaljenje. Zašto se baš meni ovo dešava ?
Nakon postavljanja definitivne dijagnoze mužu sam rekla da ne želim umrijeti. Život kreće drugim tokom, prioriteti se mijenjaju, počinje borba mene i moje porodice s bolešću. Živim dan po dan, otvaram oči i počinjem cijeniti život, male stvari, moju djecu i muža koji je uvijek tu za mene.
Nakon pet godina liječenja, danas mogu reći da sam dobro, redovno idem na kontrole i živim sasvim normalan život. Radujem se svakom danu, toplim zrakama sunca, cvrkutu ptica, prijateljskim licima oko mene, volim sebe i pružam ruku prijateljstva svima kojima moja pomoć treba.“

DINO KONAKOVIĆ

„Pokušavam da podržim sve humanitarne kampanje, koliko mi to obaveze dopuštaju. Zagrljaj podrške je jedna u nizu kampanja koje imaju za cilj buđenje svijesti o prevenciji bolesti, čijeg prisustva nismo svjesni dok nas lično ne pogodi.
Mislim da će izložba koristiti većoj prevenciji i redovnijim pregledima žena. Najmanje što mi, javne ličnosti možemo učiniti jeste animiranje običnih ljudi da paze na svoje zdravlje.“


 
 Nedjeljka Kević/ Dino Konaković
 Zagrljaj podrške

Roche je inicirao kampanju "Zagrljaj podrške". Saznajte više na www.roche.com