Home O Zagrljaju podrške Rak dojke Događaji Media Kontakt Linkovi Sponzori
 
 


Zagrljaj podrske - Breast Friends
   

JADRANKA ŠIMUNAC

Nikada nitko u mojoj obitelji prije nije bolovao od raka dojke. Meni se to ipak desilo. Urađen mi je radikalan zahvat. Bila sam šokirana, ali sada shvaćam zašto.
O ovoj bolesti sam znala jako malo i površno, nitko me nije znao poučiti kako se ponašati u ovakvoj situaciji. Uostalom o tome se nije tako mnogo govorilo, a niti pisalo kao danas. Znam samo da me je strah blokirao, osjećala sam se bespomoćnom. Kako dalje? Nakon spoznaje da moram na kemoterapiju, ponovno strah.
A onda sam odlučila uhvatiti se u koštac s bolešću. U tome mi je veliku potporu dao moj suprug, koji je po prirodi jako emotivan, ali tada nije želio da negativne emocije nadvladaju, mada nam nije bilo lako jer su naša djeca bila mala i nisu znala šta se to događa mami.
Kad danas razmišljam o svemu, mislim da je od velike pomoći pričati o bolesti s ljudima koji su bili u sličnoj sitaciji kao i vi, jer nije lako promijeniti pogled na život u ovako teškim trenucima bez pomoći drugih i dragih osoba. Poznavanje bolesti jača imunitet, a nepoznavanje jača rak.

SRĐAN VULETIĆ

„ Akcija „Zagrljaj podrške“ nije samo akcija da bi se prikupila sredstva za kupovinu mobilnih mamografa, već da se u našem okruženju stvori ambijent dostojan čovjeka. Pozivam žene da slušaju savjete i redovno odlaze kod doktora.
Žene su nam potrebne tu među nama, a ne na nekom drugom mjestu.“

 
 Jadranka Šimunac/Srđan Vuletić
 Zagrljaj podrške

Roche je inicirao kampanju "Zagrljaj podrške". Saznajte više na www.roche.com